Kinderopvangtoeslag

8-12-2023 - Zorg ervoor dat ook in 2024 de uren en het uurtarief goed doorgegeven worden bij de belastingdienst.

Beste ouder,

Het is belangrijk om de uren van de gastouderopvang goed door te geven aan de belastingdienst kinderopvangtoeslag.

Dit doe je bij de start van de opvang (let op binnen 3 maanden dat de opvang start anders kom je voor de eerste maand niet meer in aanmerking voor de kinderopvangtoeslag)

 

Aan het begin van ieder kalenderjaar is het verstandig de uren voor het komende jaar te berekenen. Dit doet u door te bekijken hoeveel uur u iedere maand nodig denkt te hebben aan gastouderopvang. Deze maanden telt u bij elkaar op en deelt u door het aantal opvang maanden van betreffende jaar. U rond het gemiddelde af naar beneden en dit zijn de uren die u aan kunt geven bij de belastingdienst.

Indien er wijzigingen zijn in de loop van het jaar geeft u dit door aan de belastingdienst

 

Ook het uurtarief van de gastouderopvang dient doorgegeven te worden. Houd hiermee rekening dat dit de kosten aan de gastouder en de bureaukosten samen zijn. Indien een gastouderbureau maandkosten in rekening brengt. Dien je dit naar rato te berekenen en bij het uurtarief van de gastouder op te tellen. Rond dit bedrag naar beneden af.

De kinderopvangtoeslag die je ontvangt is afhankelijk van je inkomen ook dit geef je door bij de aanvraag van de kinderopvangtoeslag. Probeer je gezamenlijk inkomen zo goed als mogelijk naar werkelijkheid door te geven. Indien je gezamenlijk inkomen niet duidelijk is geef dan een hoger inkomen door. Hiermee voorkom je onnodig terug betaling aan de belastingdienst. 

 

Uw gastouderbureau gaat de uren en het uurtarief ook doorgeven aan de belastingdienst op het einde van het jaar worden de uren indien nodig verrekend.

U kunt ook de app van de kinderopvangtoeslag downloaden om wijzigingen makkelijk bij te houden

Blijf alert en voorkom grote bij of terugbetalingen!

 

Meer informatie

Terug naar home

WAARDERINGEN

Rups&Co Ysselsteyn
Een fijne gastouder. Die goed is voor de kinderen. Buiten veel ruimte voor activiteiten enz. Dit vonden onze 3 kinderen altijd erg leuk. Ga zo door.
Tielen | 30-1-2021
Rups&Co Ysselsteyn
Een paar jaar geleden ging ik naar de gastouder om kennis te maken met onze zoon die vloog de gastouder letterlijk in de armen. Vanaf dat moment was het ijs al gebroken en wist ik dat hij daar op zijn plek zat. En zo ook onze dochter gaat nu met veel plezier spelen, alleen vind onze zoon het niet leuk dat hij niet meer mag. Het contact met de gastouder is ook heel goed. En ook wij vinden dat ze goud waard is en zouden ook niet anders meer willen.
Angela van Dijk | 30-1-2021
Joehoe gastouder opvang Gemert
Meike is altijd vrolijk als ze naar melissa mag, tenzij we ze ervoor wakker moeten maken. Maar een blij ei als we dr komen halen is het zeker. Ze leert, ervaart en ontwikkelt zich heel veel en we hebben daardoor een tevreden, fijn en gezellig kindje. Melissa staat open voor onze input qua de manier van eten geven en ritme etc.
Ook qua flexibiliteit is Melissa echt super, een betere gastouder kunnen wij ons in deze tijd niet wensen!
Meike | 13-1-2021