Hoe werkt VindJeGastouder.nl

Vind Je Gastouder is het platform waar je als ouder in 3 stappen een gastouder kunt vinden die voldoet aan jou wensen.

Ook geeft Vind Je Gastouder je een inkijkje in de professionele manier van werken van iedere gastouder afzonderlijk.

Verder kun je terecht op het platform voor alle informatie rondom de gastouderopvang; zo maken wij je wegwijs in de gastouderopvang en helpen wij je naar het vinden van een geschikte gastouder voor jouw kind(eren).

Doorloop de volgende stappen

 

Stap 1

Geef je voorkeuren aan:

Druk meteen op zoek of kies gewenste gemeente.

Vervolgens zie je alle gastouders uit de (betreffende) gemeente(s).

Door” verfijn je voorkeur” kun je de groep gastouders kleiner maken, om gericht te zoeken.

 

In welke gemeentes zoek je opvang?

Het is mogelijk om in verschillende gemeentes te zoeken.

Selecteer deze gemeente bij “geef je voorkeur aan”. Indien je de gemeente later veranderd blijven de aangegeven wensen bij verfijn je voorkeur” staan. 

Na het aangeven van je voorkeuren wordt een selectie gastouders weergegeven, die deels aansluit bij jouw wensen.

Wanneer je op “meer informatie” klikt, krijg je meer informatie over de gastouder. Je kunt dan zelf de keuze maken welke gastouder je mogelijk interessant vindt om de opvang van jouw kind(eren) te laten verzorgen. Deze gastouder selecteer je met “interessant”.

Onder “mijn selectie” wordt weergegeven welke gastouder je interessant vindt en zal op de kaart groen gearceerd worden. Zo hou je overzicht.

Er kunnen meerdere gastouders aangevinkt worden als interessant.

Ben je klaar, druk dan op “informatie aanvragen.

Je geeft de gegevens van jezelf en je kind(eren) door met gewenste opvangdagen en tijden dat er opvang nodig is.

Zorg dat je alles invult en je mag de aanvraag verzenden.

Wij van Vind Je Gastouder gaan voor u aan het werk.

 

Stap 2

Vind Je Gastouder gaat contact opnemen met de gewenste gastouders en laat je zo spoedig als mogelijk weten welke gastouders beschikbaar zijn voor de opvang van jouw kind(eren).

 

Stap 3

Je krijgt de gegevens van betreffende gastouders via de mail. Je hebt de mogelijkheid om contact op te nemen met betreffende gastouder voor een kennismaking.

Vervolgens dien je het volgende nog zelf te ondernemen

Vind Je Gastouder…… die het best bij je past, waar je een klik mee hebt en je een goed gevoel geeft.

 

Kennismaking met de gastouders.

In dit gesprek krijg je een indruk van de gastouder en de opvang locatie. Indien de klik er is van beide kanten, kan de gastouderopvang geregeld worden.

Vanaf het moment dat je een geschikte gastouder gevonden hebt zit de taak van Vind Je Gastouder erop.

Mocht je geen geschikte gastouder gevonden hebben doorloop opnieuw de eerste stappen en wij gaan verder met je op zoek naar een geschikte gastouder.

 

Het gastouderbureau.

De opvang kan geregeld worden in samenwerking met een geregistreerd gastouderbureau.

Bekijk wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot het aansluiten van een gastouderbureau. De gastouder is altijd al aangesloten bij een gastouderbureau. Bespreek de ervaringen van de gastouder over het gastouderbureau, maar ben zelf ook kritisch bij de keuze die je maakt met betrekking tot het gastouderbureau. Er zijn soms grote verschillen in begeleiding en prijzen binnen de gastouderbureau branche. Feit is wel dat de gastouder open dient te staan om mogelijk een nieuwe samenwerking aan te gaan met een ander gastouderbureau.

 

Zorg dat verder afspraken goed vastgelegd worden.

Het betreffende gastouderbureau die de opvang mag begeleiden, maakt een afspraak met je voor een intake/ kennismakingsgesprek bij je thuis. Tijdens dit gesprek worden alle belangrijke zaken met je besproken, zoals de kosten, de kinderopvangtoeslag, kassiersfunctie, administratie, pedagogisch beleid en de begeleiding die het gastouderbureau voor je gaat verzorgen en voor de gastouder.

Praktische afspraken met betrekking tot de opvang regel je met de gastouder zelf.

Als alles duidelijk is, zowel bij de gastouder als bij het gastouderbureau, wordt er met jou en de gastouder een afspraak gemaakt voor een koppelingsgesprek. Tijdens dit koppelingsgesprek worden de gemaakte afspraken vastgelegd in een contract met de gastouder en het gastouderbureau.

De gastouderopvang is dan geregeld en kan van start gaan. 

 

Graag horen wij terug of alles naar wens is verlopen en hoe je Vind Je Gastouder ervaren hebt. Dit mag je doorgeven op info@vindjegastouder.nl

 

Samen voor professionele gastouderopvang in huiselijke omgeving!

WAARDERINGEN

Rups&Co Ysselsteyn
Een fijne gastouder. Die goed is voor de kinderen. Buiten veel ruimte voor activiteiten enz. Dit vonden onze 3 kinderen altijd erg leuk. Ga zo door.
Tielen | 30-1-2021
Rups&Co Ysselsteyn
Een paar jaar geleden ging ik naar de gastouder om kennis te maken met onze zoon die vloog de gastouder letterlijk in de armen. Vanaf dat moment was het ijs al gebroken en wist ik dat hij daar op zijn plek zat. En zo ook onze dochter gaat nu met veel plezier spelen, alleen vind onze zoon het niet leuk dat hij niet meer mag. Het contact met de gastouder is ook heel goed. En ook wij vinden dat ze goud waard is en zouden ook niet anders meer willen.
Angela van Dijk | 30-1-2021
Joehoe gastouder opvang Gemert
Meike is altijd vrolijk als ze naar melissa mag, tenzij we ze ervoor wakker moeten maken. Maar een blij ei als we dr komen halen is het zeker. Ze leert, ervaart en ontwikkelt zich heel veel en we hebben daardoor een tevreden, fijn en gezellig kindje. Melissa staat open voor onze input qua de manier van eten geven en ritme etc.
Ook qua flexibiliteit is Melissa echt super, een betere gastouder kunnen wij ons in deze tijd niet wensen!
Meike | 13-1-2021